Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: ΟΠΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου
[Έθνος]: ΟΠΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου

[Έθνος]: ΟΠΕΚ: Συνεδριάζει σήμερα στη Βιέννη για συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου


Στη Βιέννη συναντώνται σήμερα τα μέλη του ΟΠΕΚ, προκειμένου να συζητήσουν μια συμφωνία που θα μειώσει την παραγωγή πετρελαίου και θα αυξήσει την τιμή του αργού, με το Ιράν και το Ιράκ να αντιστέκονται στις πιέσεις της Σαουδικής Αραβίας να υιοθετήσουν στο σύνολό τους τις όποιες μειώσεις.

Η ανεπίσημη συνάντηση των υπουργών από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) ξεκίνησε στις 09:00 ώρα Ελλάδας σε ξενοδοχείο της Βιέννης, με την επίσημη συνεδρίαση να έχει προγραμματιστεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚ στις 11:00 ώρα Ελλάδας.

«Σήμερα θα υπάρξει συμφωνία», δήλωσε απεσταλμένος του Ιράκ προσερχόμενος στο ξενοδοχείο.

«Είμαι αισιόδοξος», δήλωσε ο Ιρανός υπουργός Πετρελαίου Μπιτζάν Ζανγκανέχ, προσθέτοντας ότι δεν έχει υπάρξει αίτημα προς το Ιράν για μείωση της παραγωγής του.

Χθες, το Ιράν απέστειλε επιστολή στον ΟΠΕΚ λέγοντας ότι επιθυμεί η Σαουδική Αραβία να μειώσει την παραγωγή της έως και 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, πολύ περισσότερο από όσο είναι πρόθυμο να προσφέρει το Ριάντ, δήλωσαν στο Reuters πηγές που είδαν την επιστολή.

Ο 14μελής οργανισμός, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου, κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία στο Αλγέρι τον Σεπτέμβριο να περιορίσει την παραγωγή στα 32,5-33 εκατ. βαρέλια την ημέρα, συγκριτικά με τα 33,64 εκατ. βαρέλια την ήμερα που είναι η παραγωγή αυτή τη στιγμή, για να ενισχύσει τις τιμές του αργού, οι οποίες έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ από τα μέσα του 2014.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!