Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Ντομπρόβσκις: Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση πριν από την δημιουργία μία ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας»
[Έθνος]: Ντομπρόβσκις: Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση πριν από την δημιουργία μία ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας»

[Έθνος]: Ντομπρόβσκις: Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση πριν από την δημιουργία μία ευρωπαϊκής «κακής τράπεζας»


Υπάρχουν πολλά ζητήματα προς επίλυση πριν από την δημιουργία μία ευρωπαϊκής “κακής τράπεζας”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μιλώντας στο Euractiv.com.

Ο Ντομπρόβσκις εξέφρασε ανησυχία για τις κινήσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης για απορρύθμιση του τραπεζικού τομέα λέγοντας ότι το μεγαλύτερο δίδαγμα από την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 είναι ότι ο διεθνής χρηματοπιστωτικός τομέας απαιτεί διεθνείς κανονισμούς.

Ο περιορισμός των διεθνών τραπεζικών κανονισμών θα έθετε υπό αμφισβήτηση τα επιτεύγματα που σημειώθηκαν μέχρι την εμφάνιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και θα προκαλούσε μια επικίνδυνη κούρσα ανάμεσα σε χώρες για την χαλάρωση των κανονισμών.

– Ποιά είναι η άποψή σας για την θέσπιση μιας ευρωπαϊκής “κακής τράπεζας”;

– “Αυτή τη στιγμή δίνουμε έμφαση στον συντονισμό. Χρειάζεται να λάβουμε υπόψη μας ότι στις περισσότερες περιπτώσεις τα δάνεια χορηγούνται με βάση τους νόμους της χώρας. Υπόκεινται στους νόμους της εγχώριας φερεγγυότητας και στις διαδικασίες των εγχώριων δικαστηρίων. Δεν μπορούμε να αναμένουμε μια ξαφνική εναρμόνηση όλων των εγχώριων νομικών πλαισίων…”

– Είπατε ότι το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν χρειάζεται απορρύθμιση, απηχώντας έτσι τα σχόλια του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο Τραμπ θέλει, όχι μόνο την απορρύθμιση, αλλά και την τοποθέτηση των αμερικανικών συμφερόντων στην πρώτη θέση στις διεθνείς διαπραγματεύσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!