Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Ντέρμπι στο Κοινοβούλιο για τη διαπραγμάτευση
[Έθνος]: Ντέρμπι στο Κοινοβούλιο για τη διαπραγμάτευση

[Έθνος]: Ντέρμπι στο Κοινοβούλιο για τη διαπραγμάτευση


Με την πρόσκληση-πρόκληση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λάβει ξεκάθαρη θέση σχετικά με τις απαιτήσεις των δανειστών για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση προσέρχεται στο πεδίο της εσωτερικής αντιπαράθεσης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Με αφορμή την απάντησή του για την εγκληματικότητα στην «Ωρα του πρωθυπουργού» στη Βουλή, ο κ. Τσίπρας προτίθεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να στείλει ηχηρά μηνύματα εντός και εκτός των τειχών ? με την κυβέρνηση να επιμένει ότι εφόσον γίνουν από όλες τις πλευρές τα αναγκαία βήματα, τότε μπορεί να υπάρξει στο Eurogroup της Δευτέρας μια καταρχήν πολιτική συμφωνία. Που σημαίνει ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αποκλείεται να υπάρξει εξέλιξη στο πεδίο των διαπραγματεύσεων ? έτσι κι αλλιώς οι αρμόδιοι υπουργοί βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με τους επικεφαλής των θεσμών. Ο στόχος είναι δηλωμένος και σαφής τόσο ως προς το περιεχόμενο της επιδιωκόμενης συμφωνίας όσο και ως προς το χρονοδιάγραμμα.

Το Μέγαρο Μαξίμου αντιμετωπίζει τη συμφωνία και ως το αναγκαίο βήμα για τη ρύθμιση σχετικά με τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και για την ένταξη στο καθεστώς της ποσοτικής χαλάρωσης του Μάριο Ντράγκι. Η εξίσωση παραμένει βέβαια δυσεπίλυτη καθώς διατηρεί αρκετούς αγνώστους – και «το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!