Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις φέρνουν οι αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα
[Έθνος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις φέρνουν οι αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα

[Έθνος]: Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις φέρνουν οι αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα


Νέο τοπίο για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις και στον τρόπο και τις διαδικασίες που αυτές θα πρέπει να ακολουθούν για να πτωχεύσουν δημιουργεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

Οπως αναφέρει ο Ν. Παρασκευόπουλος «δεδομένης της σπουδαιότητας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, σας καλώ να συμμετάσχετε στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις σας στις σχετικές ρυθμίσεις. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την 27η Οκτωβρίου 2016 και ώρα 14 :00 μ.μ.»

Με το νομοσχέδιο καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις για να κηρυχθεί μια εταιρεία σε πτώχευση ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες αναφορές στον τρόπο που θα «μπλοκάρονται» οι δόλιες πτωχεύσεις αλλά και στο ότι θα αποβάλλονται από την εταιρεία οι δύστροποι μεγαλομέτοχοι. Επίσης προβλέπονται fast track πτωχεύσεις και ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο λειτουργίας όσον αφορά στα χρέη προς τράπεζες, Δημόσιο, ασφαλιστικούς φορείς και ιδιώτες πιστωτές. Το σημαντικότερο όλων, όμως, είναι ότι με την «καινοτομία» της εκχώρησης ανακριτικών αρμοδιοτήτων στους λεγόμενους εισηγητές των πτωχεύσεων ανοίγει ένας κύκλος ερευνών για τις υπό χρεοκοπία επιχειρήσεις, ο οποίος θα κλείνει ενδεχομένως σε κάποιο εισαγγελικό γραφείο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!