Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Νέες θέσεις δικαστικών στον Αρειο Πάγο
[Έθνος]: Νέες θέσεις δικαστικών στον Αρειο Πάγο

[Έθνος]: Νέες θέσεις δικαστικών στον Αρειο Πάγο


Αυξάνονται κατά 4 οι θέσεις των αρεοπαγιτών, οι οποίοι φθάνουν πλέον τους 65, ενώ πρόσφατα αυξήθηκαν και οι θέσεις των αντεισαγγελέων Αρείου Πάγου στους 20.

Παράλληλα διεκδικείται η κάλυψη 36 κενών θέσεων ειρηνοδικών. Τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και την οποία προανήγγειλε η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, στη συνέλευση των εισαγγελέων, αυξάνει τις οργανικές θέσεις των αρεοπαγιτών κατά 4, για να αντιμετωπιστούν κενά και ελλείψεις στον ΑΠ εξαιτίας προβλημάτων υγείας, με αποτέλεσμα το σύνολο των μελών του ΑΠ και της Εισαγγελίας να πλησιάζουν πλέον τα 100.

Αύξηση
Η δαπάνη για τους νέους αρεοπαγίτες που θα προαχθούν σύντομα ανέρχεται ετησίως σε 34.000 ευρώ, ενώ θα υπάρξει μελλοντική δαπάνη 192.000 ευρώ ετησίως, λόγω αύξησης του συνολικού αριθμού δικαστών και επιπλέον 100.000 ευρώ, λόγω κόστους φοίτησης νέων υποψηφίων στην Εθνική Σχολή Δικαστών, στην οποία αυξήθηκαν πρόσφατα οι εισερχόμενοι με ρύθμιση.

Την αύξηση του αριθμού των αρεοπαγιτών είχε ζητήσει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου λόγω προβλημάτων υγείας μελών του ΑΠ, κάποια από τα οποία πρόκειται να αποχωρήσουν του χρόνου, μόλις συμπληρώσουν το 67ο έτος της ηλικίας τους, εκτός και αν επιτευχθεί η παράταση ηλικιακών ορίων που διεκδικεί η νέα ένωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!