Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: ‘Ναι’ στην επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου
[Έθνος]: ‘Ναι’ στην επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου

[Έθνος]: ‘Ναι’ στην επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου


«Η επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου θα συμβάλει καθοριστικά στην ενίσχυση του βιβλίου ως πολιτιστικού αγαθού» τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αριστείδης Μπαλτάς επιβεβαιώνοντας τη βούληση του υπουργείου Πολιτισμού για την επαναφορά της ενιαίας τιμής βιβλίου, αναλύοντας μάλιστα και τα θεσμικά βήματα που απαιτούνται μέχρι τη νομοθετική παρέμβαση στα πλαίσια συζήτησης στη Βουλή μετά την επίκαιρη ερώτηση του Α’ αντιπροέδρου της, Τάσου Κουράκη.

Ο υπουργός αναγνωρίζει ότι υπήρξε «καταστροφική η διαδικασία με την οποία καταργήθηκε η ενιαία τιμή βιβλίου» (υπενθυμίζουμε ότι ο νόμος περί ενιαίας τιμής που ίσχυε από το 1997, με σκοπό την ανατροπή φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού, έπαψε να ισχύει το 2014). «Ηταν μια απόφαση τουλάχιστον αψυχολόγητη. Τα αποτελέσματα από τότε μέχρι σήμερα είναι καταστροφικά. Εκλεισαν βιβλιοπωλεία, μειώθηκαν κατά πολύ οι τίτλοι που εκδίδουν οι εκδοτικοί οίκοι.

Η περιφέρεια

Η κατάσταση στην περιφέρεια είναι ακόμα χειρότερη. Το βιβλιοπωλείο της περιφερειακής πόλης στον βαθμό που πλήγεται, πλήγεται ολόκληρη αυτή η περιφέρεια και οι δυνατότητες καλλιέργειας και ανάπτυξής της», αναγνώρισε ο κύριος Μπαλτάς, υπογραμμίζοντας μάλιστα και τα επόμενα βήματα, μετά από μελέτη που θα αποδεικνύει με αδιάσειστα επιχειρήματα τις επιπτώσεις του μέτρου: «Σε συνεργασία και κοινή δράση με το υπουργείο Ανάπτυξης προωθήσαμε μια διαδικασία στο πλαίσιο της αναθεώρησης των μέτρων που λήφθηκαν προηγουμένως, ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!