Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Νανόπουλος: Ακόμα έχουμε μια μπότα στον τράχηλό μας και αυτό δεν μας αξίζει
[Έθνος]: Νανόπουλος: Ακόμα έχουμε μια μπότα στον τράχηλό μας και αυτό δεν μας αξίζει

[Έθνος]: Νανόπουλος: Ακόμα έχουμε μια μπότα στον τράχηλό μας και αυτό δεν μας αξίζει


«H Ελλάδα δεν είναι μόνο ο γεωγραφικός χώρος, δεν υπάρχει μέσα και έξω, η Ελλάδα είναι το όλο, είναι παντού. Να ξέρετε πως όταν στο εξωτερικό βλέπουν έναν καλό επιστήμονα, λένε “Έλληνας είναι” και μας έχουν σε μεγάλη υπόληψη».

Στην Ελλάδα της κρίσης ο διαπρεπής Ελληνας επιστήμονας Δημήτρης Νανόπουλος, που μοιράζεται τη ζωή του άμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ-ο διεθνούς φήμης φυσικός στα 68 του χρόνια συνεχίζει να διδάσκει στο πανεπιστήμιο Τέξας Α&M, Δημήτρης Νανόπουλος-αντιπροσωπεύει την Ελλάδα της δημιουργίας και της πνευματικής εγρήγορσης.

Με την ευκαιρία της αυριανής του διάλεξης στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Δημήτρης Νανόπουλος, μίλησε στο «Εθνος», δίνοντας το στίγμα των αναζητήσεών του, όχι μόνο επιστημονικών αλλά και κοινωνικών και εθνικών. Για το σύμπαν που είναι άπειρο, το σωματίδιο Χιγκς και το Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών Ευρώπης CERN, την Ελλάδα της κρίσης όπου οι νέοι που φεύγουν κατά κύματα στο εξωτερικό, την φυσική και την πολιτική, την κοινωνία, την οικονομία και τον πολιτισμό.

«Με ενδιαφέρει το σύμπαν στην ολότητά του, ο άνθρωπος είναι μια κουκίδα της κουκίδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!