Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Μπουτάρης: Η ΚΕΔΕ να ξεφύγει από τον κομματικό έλεγχο
[Έθνος]: Μπουτάρης: Η ΚΕΔΕ να ξεφύγει από τον κομματικό έλεγχο

[Έθνος]: Μπουτάρης: Η ΚΕΔΕ να ξεφύγει από τον κομματικό έλεγχο


Την αναγκαιότητα η ΚΕΔΕ «να ξεφύγει από τον κομματικό έλεγχο» επισήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας σε συνέδριο της Ένωσης, κάνοντας λόγο για τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει η αυτοδιοίκηση, «μέσα στις γνωστές δύσκολες συνθήκες της χώρας».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε πως «ο καθημερινός μας μόχθος χρειάζεται στήριξη από την κεντρική διοίκηση, την οποία συχνά δεν τη βρίσκει. Αντίθετα, συναντούμε πλήθος προσκόμματα. Αρχίζοντας από τις περικοπές των πόρων, περνώντας στην ασφυκτική εξάρτηση από το κράτος και καταλήγοντας στην πληθώρα των ελεγκτικών μηχανισμών».

Παραδέχτηκε πως οι έλεγχοι είναι απαραίτητοι, τόνισε όμως ότι θα πρέπει να απλοποιηθούν, να ασκούνται από αξιόπιστο φορέα, να είναι σοβαροί, γρήγοροι και αποτελεσματικοί.

Ο κ. Μπουτάρης χαρακτήρισε «θέμα ζωής και θανάτου» τη ριζική μεταρρύθμιση που θα κάνει, όπως είπε, την αυτοδιοίκηση «το αφεντικό των δήμων και των πόλεων», σημειώνοντας πως «κοντεύουμε να καταντήσουμε απλοί διαχειριστές των προβλημάτων».

Όπως ανέφερε, στόχος του συνεδρίου της ΚΕΔΕ είναι να καταλήξει στις θέσεις της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης και να τις καταθέσει στην κοινωνία και στο διάλογο που ξεκινάει η κυβέρνηση για την αλλαγή του “Καλλικράτη”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση, εξέφρασε την πεποίθηση πως «όλα τα λεφτά του κόσμου θα παν χαμένα, αν δεν αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!