Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μπουτάρης: «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πόσα χρήματα λείπουν από το ταμείο»
[Έθνος]: Μπουτάρης: «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πόσα χρήματα λείπουν από το ταμείο»

[Έθνος]: Μπουτάρης: «Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πόσα χρήματα λείπουν από το ταμείο»


«Ακόμα και σήμερα δεν ξέρω πόσα χρήματα λείπουν από το ταμείο», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, καταθέτοντας ως πρώτος μάρτυρας στη δίκη του προκατόχου του, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου, τέως αντιδημάρχων, στελεχών και υπαλλήλων του Δήμου, αυτή τη φορά για το σκάνδαλο της «Παγίας Προκαταβολής», που ξεκίνησε έπειτα έξι αναβολές στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Μπουτάρης μίλησε για τα οικονομικά ανοίγματα της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, που ταλανίζουν ως και σήμερα τον δεύτερο δήμο της χώρας, ενώ απέδωσε την ευθύνη στον ίδιο τον τέως δήμαρχο, λέγοντας πως όφειλε να κάνει τους απαραίτητους ελέγχους.

Πρόκειται για το δεύτερο σκάνδαλο της διοίκησης Παπαγεωργόπουλου, μετά από αυτό της μεγάλης υπεξαίρεσης από τα ταμεία του Δήμου, για την οποία ο τέως δήμαρχος έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών και έχει αποφυλακιστεί επικαλούμενος λόγους υγείας. Ο ίδιος έδωσε «παρών» στο δικαστήριο και στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας υποστήριξε πως δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες, ενώ αθώοι δήλωσαν και οι 16 συγκατηγορούμενοί του.

Η υπόθεση αφορά την διαχείριση της «Παγίας Προκαταβολής», δηλαδή του μικρού ταμείου για την κάλυψη μικρών δαπανών, μέσω του οποίου δημιουργήθηκε «μαύρη τρύπα» ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!