Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μποναμάς 17 εκατ. € στους Ελληνες αγρότες
[Έθνος]: Μποναμάς 17 εκατ. € στους Ελληνες αγρότες

[Έθνος]: Μποναμάς 17 εκατ. € στους Ελληνες αγρότες


Περισσότερα από 17 εκατομμύρια ευρώ θα λάβουν από την 1η Δεκεμβρίου Ελληνες αγρότες που κρίθηκαν επιλέξιμοι για άμεσες ενισχύσεις.

Συνολικά, θα αποδοθεί σε Ευρωπαίους αγρότες το ποσό ύψους 435 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο αχρησιμοποίητο αποθεματικό για την αντιμετώπιση κρίσεων.

Πιο συγκεκριμένα, 17,2 εκατομμύρια ευρώ αντιστοιχούν στην Ελλάδα. Το ποσό αυτό προκύπτει κάθε χρόνο, μετά τη μεταρρύθμιση της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής το 2013, αφού ένα ποσό αφαιρείται από τις άμεσες ενισχύσεις των αγροτών, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ετήσιο αποθεματικό για την αντιμετώπιση των κρίσεων στον γεωργικό τομέα. Το εν λόγω αποθεματικό μπορεί να κινητοποιηθεί όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός δεν επαρκεί για τη χρηματοδότηση των αναγκών για μέτρα στήριξης των αγορών, όπως είναι η δημόσια παρέμβαση και η ιδιωτική αποθεματοποίηση και τα έκτακτα μέτρα σε καταστάσεις κρίσης.

Η στήριξη
Εάν όμως δεν χρησιμοποιηθεί μέχρι το τέλος του έτους, το αποθεματικό επιστρέφεται στους αγρότες. Η Επιτροπή είχε ήδη προχωρήσει από τον Σεπτέμβριο του 2015 και μετά σε χρηματοδοτική στήριξη πάνω από 1 δισ. ευρώ στον γεωργικό τομέα, που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις στις αγορές. Ωστόσο, η Επιτροπή και οι συννομοθέτες αποφάσισαν η εν λόγω ενίσχυση να χρηματοδοτηθεί χωρίς να χρησιμοποιηθεί το αποθεματικό κρίσης, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν οι άμεσες ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!