Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μπλόκο σε πλειστηριασμούς
[Έθνος]: Μπλόκο σε πλειστηριασμούς

[Έθνος]: Μπλόκο σε πλειστηριασμούς


«Μπλόκο» στους σημερινούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, με ανοικτό το ενδεχόμενο να συνεχίσουν την αποχή και την επόμενη εβδομάδα, βάζουν οι συμβολαιογράφοι, ασκώντας παράλληλα πίεση για να προωθηθεί ρύθμιση σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας και από πλειστηριασμό που ξεκινά το Δημόσιο ή άλλοι κρατικοί φορείς.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνήλθε υπό τον πρόεδρό της Γ. Ρούσκα, αξιώνει από την πολιτεία να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική ρύθμιση, που να βελτιώνει τις ισχύουσες διατάξεις ως προς την προστασία της πρώτης κατοικίας για χρέη προς τις τράπεζες (έχουν διαπιστωθεί ελλείψεις και ατέλειες) και ταυτόχρονα να την προστατεύει αποτελεσματικά από πλειστηριασμούς και για χρέη προς το ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ).

Μάλιστα σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου οι συμβολαιογράφοι τόνισαν ότι οι τράπεζες είναι προσεκτικές και διστακτικές την τελευταία περίοδο στο να επισπεύσουν πλειστηριασμούς, αλλά συνήθως πηγαίνουν και «κολλάνε» σε πλειστηριασμούς που ξεκινούν το Δημόσιο, τα Ταμεία, οι ΟΤΑ, προκειμένου να εισπράξουν από τους δανειολήπτες και τις εκκρεμείς οφειλές προς αυτές.

Παράλληλα η Συντονιστική απαιτεί από την πολιτεία να πάρει μέτρα για τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, αφού είναι γνωστά τα επεισόδια και οι αντεγκλήσεις που έχουν προηγηθεί σε πολλά ειρηνοδικεία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!