Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Μοσκοβισί: Τα τέσσερα «κλειδιά» για ευημερία και οικονομική σταθερότητα
[Έθνος]: Μοσκοβισί: Τα τέσσερα «κλειδιά» για ευημερία και οικονομική σταθερότητα

[Έθνος]: Μοσκοβισί: Τα τέσσερα «κλειδιά» για ευημερία και οικονομική σταθερότητα


Πεπεισμένος ότι το 2017 θα είναι χρονιά επιτυχούς ανάκαμψης για την Ελλάδα και εν γένει την Ε.Ε. εμφανίστηκε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Πιέρ Μοσκοβισί μιλώντας στο 27ο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου «H Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».

Ειδικά, όμως, για την περίπτωση της Ελλάδας τόνισε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό να καρποφορήσουν οι προσπάθειες που έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα. Όπως εξήγησε δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, ενώ είναι επιτακτική ανάγκη να συμμετάσχουν σε μια βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς οικονομική ανάπτυξη εκείνοι που επλήγησαν περισσότερο κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Διαβεβαίωσε δε πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει προσηλωμένη στην παροχή βοήθειας προς τη χώρα και την επίτευξη του στόχου αυτού.

Σύμφωνα με τον Πιερ Μοσκοβισί, το αναθεωρημένο πρόγραμμα για την Ελλάδα εστιάζει αφενός στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της ανταγωνιστικότητας, καθώς και την αύξηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Αφετέρου στην ενσωμάτωση ενός συστήματος κοινωνικής πρόνοιας, στοχευμένου, συνεπούς και αποτελεσματικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η χώρα, συνέχισε ο Επίτροπος, έχει αντιμετωπίσει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές και έχει ήδη προχωρήσει σε ριζικές, αλλά απαραίτητες προσαρμογές. «Απομένει ωστόσο δουλειά σε πολλούς τομείς. Αλλά υπάρχει φως στο τέλος αυτού του τούνελ» συμπλήρωσε σχετικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!