Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Μοσκοβισί: Σημαντικό βήμα το Eurogroup της Δευτέρας, όμως μένει να γίνει δουλειά
[Έθνος]: Μοσκοβισί: Σημαντικό βήμα το Eurogroup της Δευτέρας, όμως μένει να γίνει δουλειά

[Έθνος]: Μοσκοβισί: Σημαντικό βήμα το Eurogroup της Δευτέρας, όμως μένει να γίνει δουλειά


«Οι συζητήσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές σημειώνουν πρόοδο, αλλά χρειάζεται ακόμη δουλειά για να υπάρξει τεχνική συμφωνία», δήλωσε σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τις νομισματικές υποθέσεις.

«Οι συζητήσεις συνεχίζονται, υπάρχει προσέγγιση, αλλά μένει ακόμη δουλειά να γίνει», δήλωσε ο Πιέρ Μοσκοβισί σε συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη τεχνικής συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση.

Αναφορικά με τη συνεδρίαση της 5ης Δεκεμβρίου ο επίτροπος Οικονομικών εμφανίστηκε «πεπεισμένος ότι θα είναι μια σημαντική και θετική» συνεδρίαση για την Ελλάδα ενώ και τόνισε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δουλειά μέχρι την τελευταία στιγμή για την επίτευξη μιας συμφωνίας σε τεχνικό επίπεδο».

Με αυτόν τον τρόπο, ανέφερε, θα μπορέσει το Eurogroup να προχωρήσει σε μια «σοβαρή» συζήτηση για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης, αλλά και σε μια «εποικοδομητική» συζήτηση για τα μέτρα «αναδιάρθρωσης του χρέους», συμπεριλαμβανομένων των βραχυπρόθεσμων μέτρων και ενός «σχεδίου για τα μεσοπρόθεσμα» που αφορούν την περίοδο μετά το τέλος του προγράμματος.

Ο Γάλλος επίτροπος αναφέρθηκε σε μια «δυναμική επιτυχίας» που υπάρχει αυτή τη στιγμή γύρω από την Ελλάδα, η οποία είναι εμφανής στη βελτίωση των οικονομικών στοιχείων για το τρίτο τρίμηνο, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν έχουμε ακόμα φτάσει στο τέλος του δρόμου».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!