Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Μοσκοβισί: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος της εβδομάδας
[Έθνος]: Μοσκοβισί: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος της εβδομάδας

[Έθνος]: Μοσκοβισί: Μπορούμε να καταλήξουμε σε συμφωνία πριν το τέλος της εβδομάδας


Έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Έχουμε πολύ ισχυρή και θετική πρόοδο στη δεύτερη αξιολόγηση, οι συζητήσεις κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά από τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε Staff Level Agreement πριν το τέλος της εβδομάδας, ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο Eurogroup την 5η Δεκεμβρίου, ανοίγοντας τον δρόμο για μια συνολική συμφωνία, κάτι που χαρακτήρισε απολύτως εφικτό, και συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι που επιθυμεί η Κομισιόν. Τόνισε ότι οι εκτιμήσεις της Κομισιόν για την ανάπτυξη στην Ελλάδα, που είναι ήδη θετική, δείχνουν ότι θα κινηθεί μεταξύ 2,5%-3% για το 2017.

Σημείωσε ότι «η Κομισιον ήταν και είναι πάντα υπερ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός μιας ενισχυμένης Ευρωζώνης αφιερωμένης στην ανάπτυξη», για να υπογραμμίσει ότι «ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στη λιτότητα γι’ αυτό». Τόνισε ότι πρέπει να είμαστε σοβαροί όσον αφορά στη δημοσιονομική πολιτική και τις αναγκαίες μετραρυθμίσεις, για να υπογραμμίσει ότι όμως ένα πράγμα είναι να είμαστε σοβαροί στο να ενδυμανώμουμε την οικονομία και άλλο η λιτότητα. «Και τώρα», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί, «είναι ώρα οι Έλληνες πολίτες να έχουν κάποια ανταπόδοση».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!