Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μονάδες για τη βόμβα των αποβλήτων
[Έθνος]: Μονάδες για τη βόμβα των αποβλήτων

[Έθνος]: Μονάδες για τη βόμβα των αποβλήτων


Στην ίδρυση και λειτουργία μονάδων επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, η οποία εμφανίζεται αποφασισμένη να καταπολεμήσει την παραοικονομία γύρω από την παράνομη διάθεσή τους, όπως επεσήμανε χθες ο αναπληρωτής υπουργός, Σωκράτης Φάμελλος.

«Πρόκειται για περιβαλλοντική βόμβα, η οποία ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό και για το κλείσιμο επιχειρήσεων, αφού η διάθεση των αποβλήτων για επεξεργασία στο εξωτερικό κοστίζει πολύ ακριβά. Η συνολική λύση του προβλήματος δεν είναι η ταφή αλλά η ανάκτηση των υλών και η αδρανοποίηση» σημείωσε.

Για το ζήτημα αυτό βρίσκεται ήδη σε διάλογο τόσο με τις Περιφέρειες όσο και με τον βιομηχανικό κόσμο. Να σημειωθεί ότι για το θέμα των επικίνδυνων αποβλήτων στη χώρα μας έχει επιβληθεί βαρύ πρόστιμο ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μαζί με χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Στην Ελλάδα ετησίως παράγονται και αναζητούν λύση διάθεσης 70.000-75.000 τόνοι βιομηχανικών επικίνδυνων αποβλήτων. Στο μεταξύ από την 1η Ιανουαρίου θα τεθεί σε εφαρμογή το Μητρώο Αποβλήτων, ένα από τα σημαντικά περιβαλλοντικά εργαλεία για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις.

Δασικοί χάρτες
Στις προτεραιότητες του υπουργείου συγκαταλέγεται η συνέχιση της προσπάθειας κύρωσης των δασικών χαρτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!