Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μύθοι και αλήθειες στην εξωσωματική γονιμοποίηση;
[Έθνος]: Μύθοι και αλήθειες  στην εξωσωματική γονιμοποίηση;

[Έθνος]: Μύθοι και αλήθειες στην εξωσωματική γονιμοποίηση;


Η εξωσωματική γονιμοποίηση έχει μπει για τα καλά στις ζωές των νέων, καθώς οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί αρκετά από το παραδοσιακό μοντέλο που ήθελε η απόκτηση των παιδιών να έχει ολοκληρωθεί έως τα 30 περίπου χρόνια, κυρίως για τις γυναίκες.

Τώρα πλέον, δύσκολα αποφασίζει κανείς να αποκτήσει έστω και ένα παιδί και αν τελικά το αποφασίσει αυτό το πραγματοποιεί μετά τα 35 του χρόνια. Μοιραία λοιπόν ενδεχομένως να αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα γονιμότητας, εξηγεί ο Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος και Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ο οποίος αναφέρεται στις λύσεις που προσφέρει πλέον η εξωσωματική γονιμοποίηση.

Καταγράφεται αύξηση των κύκλων εξωσωματικής στην Ελλάδα; Και αν ναι, που οφείλεται αυτό;

Παρατηρείται μια αύξηση των κύκλων ως προς την εξωσωματική γονιμοποίηση στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια, της τάξης του 10 -15%, η οποία θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη αν δεν έρχονταν η οικονομική κρίση στη ζωή μας. Αυτό οφείλεται σε πολλές παραμέτρους.

Αρχικά, στην διεύρυνση της εφαρμογής της μεθόδου αυτής της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Με την είσοδο του ICSI (της ενδοκυτταροπλασματικής έγχυσης σπερματοζωαρίου στο ωάριο) και τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, τόσο στην διερεύνηση όσο και στην αντιμετώπιση, έχει επεκταθεί και στον ανδρικό παράγοντα υπογονιμότητας, ο οποίος ευθύνεται κι αυτός εξίσου με τον γυναικείο, σε ποσοστό μάλιστα που αγγίζει το 40%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!