Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Μήνυμα από τους «53» για χρέος και ανασχηματισμό
[Έθνος]: Μήνυμα από τους «53» για χρέος και ανασχηματισμό

[Έθνος]: Μήνυμα από τους «53» για χρέος και ανασχηματισμό


Το «χαρτί» του κυβερνητικού ανασχηματισμού με την άμεση «αξιολόγηση προσώπων και πολιτικών» δείχνουν την επομένη της ψήφισης των νέων μέτρων στο Μέγαρο Μαξίμου τα στελέχη της εσωκομματικής τάσης του ΣΥΡΙΖΑ «53+».

Με σκληρή κριτική και αποδέκτες υπουργούς και βουλευτές για την επιχειρηματολογία που αποτέλεσε τον βασικό κορμό των ομιλιών τους στη Βουλή, οι «53+» με άτυπο επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, επανέρχονται για να στείλουν μηνύματα στο Μέγαρο Μαξίμου για τη διαχείριση της επόμενης δύσκολης μέρας.

«Είναι απαραίτητο ένα πολιτικό σχέδιο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος με αξιολόγηση και αναπροσανατολισμό σε πολιτικές και πρόσωπα. Η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλες δυσκολίες και πολλά θα εξαρτηθούν από την εξέλιξη για το δημόσιο χρέος. Θα χρειαστεί να επαναληφθεί και να είναι απολύτως δεσμευτική η δήλωση ότι χωρίς ουσιαστική λύση για την απομείωση του χρέους δεν υπάρχουν μέτρα, δεν ισχύουν τα επώδυνα μέτρα», τονίζουν σε κείμενό τους που δημοσιοποίησαν στην ιστοσελίδα τους και όπου προτείνουν εκτός από αλλαγές σε πολιτικές και πρόσωπα, «συνολική αριστερή στροφή». Οι «53+» ζητούν συγκρούσεις σε πολλαπλά επίπεδα, «κινήσεις και τομές με λαϊκό και κοινωνικό πρόσημο, που θα μας επανασυνδέουν με ριζοσπαστικά, αλληλέγγυα και κινηματικά τμήματα της κοινωνίας».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!