Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
35 °C 6 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
29 °C 3 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μια απρόσμενη «πρέσβειρα» του ελληνικού κρασιού
[Έθνος]: Μια απρόσμενη «πρέσβειρα» του ελληνικού κρασιού

[Έθνος]: Μια απρόσμενη «πρέσβειρα» του ελληνικού κρασιού


Πριν από λίγα χρόνια ήταν στέλεχος πολυεθνικής για θέματα ασφάλειας και ειδική σύμβουλος του βελγικού υπουργείου Δικαιοσύνης για την ισλαμική τρομοκρατία.

Μέχρι που το 2009 η Βίκυ Κορμπέελς αποφάσισε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να ασχοληθεί με το κρασί που τόσο πολύ της άρεσε.

Ακολούθησε σπουδές βιοχημείας και τεχνολογίας κρασιού, έγινε σομελιέ και κέρδισε τον τίτλο της «γυναίκας οινοχόου της χρονιάς» το 2015. Μέσα από την καινούργια της ζωή γνώρισε τα ελληνικά κρασιά. Με το ποδήλατό της γύρισε τους αμπελώνες της Πελοποννήσου, της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του Αιγαίου και λάτρεψε τις γεύσεις τους.

Και από τότε έχει κάνει σκοπό της ζωής της να προωθήσει τις ελληνικές ποικιλίες κρασιών στο Βέλγιο, στο Λουξεμβούργο και στις άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.

«Οχι, δεν έχω καμία σχέση με την Ελλάδα. Ολοι οι Ελληνες αυτό με ρωτάνε», ήταν η πρώτη φράση που θα πει, διαβάζοντας την απορία στο βλέμμα μας.

Παραγωγή
«Ομως δεν αντέχω πλέον να ακούω την ερώτηση: παράγει η Ελλάδα κρασί; Φυσικά και παράγει και υπάρχουν διαμάντια! Για τον λόγο αυτό θεώρησα ότι χρειάζεται κάποιος να γίνει πρεσβευτής της ελληνικής οινοπαραγωγής, ώστε να προωθήσει τις νέες γεύσεις στο διεθνές κοινό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!