Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Η Μέρκελ σε ρόλο μεσολαβητή
[Έθνος]: Η Μέρκελ σε ρόλο μεσολαβητή

[Έθνος]: Η Μέρκελ σε ρόλο μεσολαβητή


Σειρά πρωτοβουλιών, όπου εντάσσεται η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, λαμβάνει ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καταδικάσει τις προκλητικές δηλώσεις από την τουρκική πλευρά και να εκφράσει την ανησυχία του για τη ρητορική ένταση των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας κάλεσε στο τηλέφωνο τη Γερμανίδα καγκελάριο με στόχο να υπογραμμίσει την απολύτως σαφή ελληνική θέση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση εργάζεται στην κατεύθυνση να μην προκληθεί ένταση μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Αποσταθεροποίηση

«Τα σύνορα της Ελλάδας είναι αδιαμφισβήτητα. Και όλοι πρέπει να κατανοήσουν ότι ο ανταγωνισμός των εθνικισμών, είτε μεταξύ κρατών είτε εντός της Τουρκίας για λόγους που αφορούν την τουρκική πολιτική σκηνή, δεν βοηθά κανέναν. Αντιθέτως αποσταθεροποιεί την περιοχή σε μια περίοδο στην οποία έχουμε την εξέλιξη τριών παράλληλων κρίσεων: την οικονομική κρίση, την προσφυγική κρίση και την κρίση ασφάλειας στο σύνολο της ευρύτερης περιοχής» είναι ο πυρήνας της θέσης που ανέπτυξε και στην κυρία Μέρκελ ο Ελληνας πρωθυπουργός ζητώντας παράλληλα, με αφορμή τη συζήτηση για το Προσφυγικό, να τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης και Τουρκίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!