Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μεγάλες αλλαγές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών
[Έθνος]: Μεγάλες αλλαγές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών

[Έθνος]: Μεγάλες αλλαγές στη διδασκαλία ξένων γλωσσών


Βελτιωτικές κινήσεις με στόχο οι μαθητές να μαθαίνουν τις ξένες γλώσσες μέσα στο σχολείο κάνει το υπουργείο Παιδείας, μετά από εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο έστειλε και σχετικές οδηγίες στους εκπαιδευτικούς για την αναδιάρθρωση και τον εξορθολογισμό της διδακτέας ύλης των ξένων γλωσσών στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2016-2017.

Με δεδομένο ότι τα Ελληνόπουλα αποκτούν γνώσεις ξένων γλωσσών στα φροντιστήρια και όχι στα σχολεία -όπως θα έπρεπε- οι καθηγητές καλούνται να πάρουν τα «ηνία» στα χέρια τους ακόμη και αν χρειαστεί να παρακάμψουν το αυστηρό πλαίσιο της διδακτέας ύλης.

Οπως τονίζεται μάλιστα στις οδηγίες που στάλθηκαν στα σχολεία, η πρόταση αναδιάρθρωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης στηρίχτηκε στην αναγκαιότητα να ανταποκριθεί η διδασκαλία του μαθήματος της ξένης γλώσσας στις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών και να προσαρμοστεί στο επίπεδο γλωσσομάθειάς τους.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, στόχος της πρότασης είναι να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να μετατοπίσουν την προσοχή τους από την «κάλυψη της ύλης» στις ανάγκες των μαθητών για το τι θα μάθουν και όχι τι θα διδαχθούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!