Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μαθήματα τιμιότητας από μια 12χρονη:«Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο»
[Έθνος]: Μαθήματα τιμιότητας από μια 12χρονη:«Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο»

[Έθνος]: Μαθήματα τιμιότητας από μια 12χρονη:«Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο»


Μάθημα τιμιότητας παρέδωσε μια 12χρονη μαθήτρια της Α Γυμνασίου στις Σέρρες που βρήκε ένα πορτοφόλι με 3.380 ευρώ και το παρέδωσε στην αστυνομία. Ο κάτοχος βρέθηκε την επόμενη μέρα και παρέλαβε το «φουσκωμένο» πορτοφόλι με τα χρήματα, που προορίζονταν για την κάλυψη αναγκών της επιχειρηματικής του δραστηριότητας, ενώ η 12χρονη τιμήθηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών ως παράδειγμα ήθους.

Η μικρή Κωνσταντίνα περπατούσε σε κεντρικό δρόμο των Σερρών, μαζί με τη μητέρα της, εκπαιδευτικό, Πολυξένη Δασκαλάκη, νωρίς το βράδυ της 22ας Νοεμβρίου, πηγαίνοντας προς το αυτοκίνητο με το οποίο θα επέστρεφαν στο σπίτι τους, στο Νέο Σούλι Σερρών. Η μητέρα προπορευόταν 2-3 μέτρα όταν άκουσε την κόρη της να τη φωνάζει ότι βρήκε ένα πορτοφόλι.

«Εγώ το είχα προσπεράσει χωρίς να το προσέξω. Το πήρα στα χέρια μου, το άνοιξα και το ξανάκλεισα αμέσως, γιατί κατάλαβα ότι είχε πολλά χρήματα», είπε στο «Έθνος» η κ. Δασκαλάκη και προσέθεσε: «Τη ρώτησα ‘και τώρα τι κάνουμε;’ και μου απάντησε ‘πάμε αμέσως στην αστυνομία’. Δεν το σκέφτηκε ούτε δευτερόλεπτο. Το θεωρούσε αυτονόητο. Μάλιστα μου το άρπαξε από τα χέρια και το κρατούσε αυτή στο δρόμο για την αστυνομία γιατί εκείνη το είχε βρει και ήθελε να το παραδώσει η ίδια».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!