Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Μάνα για δεύτερη φορά 24χρονη πρόσφυγας που φιλοξενείται στον δήμο Νεάπολης – Συκεών
[Έθνος]: Μάνα για δεύτερη φορά 24χρονη πρόσφυγας που φιλοξενείται στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

[Έθνος]: Μάνα για δεύτερη φορά 24χρονη πρόσφυγας που φιλοξενείται στον δήμο Νεάπολης – Συκεών


Βίωσε την θηριωδία του πολέμου, τον αναγκαστικό ξεριζωμό, το άγχος και την αγωνία για την αναζήτηση ασφαλούς καταφυγίου, μιας άλλης πατρίδας, πριν ακόμη γεννηθεί.

Ωστόσο, το κοριτσάκι με καταγωγή από τη Συρία, που ήρθε χθες στον κόσμο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, θα επιστρέψει σε ασφαλές περιβάλλον, μια και η οικογένεια της φιλοξενείται σε διαμέρισμα στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT.

Το κοριτσάκι, που χαίρει άκρας υγείας, υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά η μητέρα της 24χρονών και ο πατέρας της 25, αλλά και ο 16 μηνών, μεγάλος αδελφός της.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, θα επισκεφθεί αύριο την οικογένεια για να δώσει τις ευχές του.

Η τετραμελής πλέον οικογένεια είναι η δεύτερη που μετακόμισε στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, στο πλαίσιο του προγράμματος REACT, που έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της φιλοξενίας προσφύγων στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων του Καβαλαρίου στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, σε διαμέρισμα που μισθώθηκε για τον σκοπό αυτό.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, έχουν ήδη υποβληθεί μέχρι στιγμής στον δήμο Νεάπολης – Συκεών 18 αιτήσεις ιδιοκτητών που αφορούν 20 διαμερίσματα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!