Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Λονδίνο-Μόναχο-Αθήνα: Θεατρική συμμαχία
[Έθνος]: Λονδίνο-Μόναχο-Αθήνα: Θεατρική συμμαχία

[Έθνος]: Λονδίνο-Μόναχο-Αθήνα: Θεατρική συμμαχία


Τρία θέατρα σε τρεις ευρωπαϊκές πόλεις (Αθήνα, Λονδίνο και Μόναχο) δημιουργούν μια κοινή σπονδυλωτή παράσταση, η οποία παίζεται την ίδια στιγμή στις τρεις πόλεις, με τους θεατές κάθε θεάτρου να βλέπουν ένα μέρος της κάθε ιστορίας. Οι ιστορίες ολοκληρώνονται με τις σκηνές να συνδέονται ζωντανά και τους ηθοποιούς να επικοινωνούν μέσω διαδικτύου. Η νέα παράσταση της Εταιρείας Θεάτρου Sforaris, «Phone Home», σε ιδέα, ανάπτυξη και σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού, παρουσιάζεται, έως τις 30 Οκτωβρίου, στο θέατρο «Σφενδόνη» (Τετάρτη έως Κυριακή).

To «Phone Home» βασίζεται σε πραγματικές ιστορίες ανθρώπων που ακούσια ή εκούσια άφησαν το σπίτι τους για να φτιάξουν ένα καινούργιο. Οι τρεις παραστάσεις μεταδίδονται παράλληλα στο διαδίκτυο, δίνοντας την ευκαιρία στους θεατές σε ολόκληρο τον κόσμο να επιλέξουν την πόλη και την εξέλιξη της ιστορίας που θα παρακολουθήσουν. Θα πραγματοποιηθούν δέκα συνολικά παραστάσεις, ταυτόχρονα και στις τρεις χώρες, σε παραγωγή «Highway Productions» και «Λυκόφως».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Γιάννης Καλαβριανός δομεί μια παράσταση πάνω στη θεατροποίηση πραγματικών μαρτυριών. Τι είναι αυτό που τον γοητεύει στην άμεση μεταφορά της πραγματικότητας στη σκηνή; «Το ότι είναι και ταυτόχρονα δεν είναι άμεση μεταφορά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!