Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: «Κόβει» τις προβλέψεις για τα κέρδη των τραπεζών η Morgan Stanley
[Έθνος]: «Κόβει» τις προβλέψεις για τα κέρδη των τραπεζών η Morgan Stanley

[Έθνος]: «Κόβει» τις προβλέψεις για τα κέρδη των τραπεζών η Morgan Stanley


Σύμφωνα επίσης με την αμερικανική τράπεζα μειώνεται το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα καθώς η χώρα πέρασε την πρώτη αξιολόγηση και εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης.

Μειώνει τις προβλέψεις για την κερδοφορία των τραπεζών η Morgan Stanley, σε ανάλυσή της για τον κλάδο.

Όπως αναφέρει ο οίκος, η «παραβατικότητα» που καταγράφηκε το δεύτερο τρίμηνο σε επίπεδο «συστημικών επιχειρήσεων» κρύβει αυτό που ο οίκος θεωρεί ως καλύτερη της αναμενόμενης τάση που σημειώνεται αναφορικά με τη χρηματοδότηση, ειδικότερα με το πολύ χαμηλότερο κόστος των collateral του Πυλώνα ΙΙ, καθώς οι τράπεζες προσπαθούν σκληρά να αναδιατάξουν τη χρηματοδότησή τους, περιορίζοντας τον ακριβό ELA.

Εξισορροπώντας τις δύο τάσεις, η Morgan Stanley μειώνει την εκτίμηση για τα κέρδη του 2016 σε επίπεδα που η απόδοση ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται σε 1,3-3,1% ή 1,2 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα κατά μέσο όρο από προηγούμενες προβλέψεις. Σημειώνει μάλιστα ότι παραμένειπερισσότερο αισιόδοξος από τον μέσο όρο των αναλύσεων.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, το πολιτικό ρίσκο στην Ελλάδα μειώνεται καθώς η χώρα πέρασε την πρώτη αξιολόγηση και εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!