Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Κομφούζιο με τις δηλώσεις Σαπέν περί απαίτησης του ΔΝΤ για διαβεβαιώσεις και από τη ΝΔ
[Έθνος]: Κομφούζιο με τις δηλώσεις Σαπέν περί απαίτησης του ΔΝΤ για διαβεβαιώσεις και από τη ΝΔ

[Έθνος]: Κομφούζιο με τις δηλώσεις Σαπέν περί απαίτησης του ΔΝΤ για διαβεβαιώσεις και από τη ΝΔ


Σύγχυση επικρατεί σε ό,τι αφορά στις δηλώσεις στις οποίες προέβη νωρίτερα ο Μισέλ Σαπέν, περί απαίτησης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τη Νέα Δημοκρατία να παράσχει διαβεβαιώσεις για το ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο δηλαδή που θα έχει λήξει η θητεία της παρούσας κυβέρνησης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της σημερινής συνεδρίασης του Ecofin, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών επισήμανε πως: «Αυτό που μου φαίνεται περίεργο στη στάση του ΔΝΤ είναι ότι ζητά από την αντιπολίτευση (στην Ελλάδα) να δώσει διαβεβαιώσεις πάνω στο ποια θα είναι η θέση της μετά το 2019, την περίοδο που ξεπερνά, δηλαδή, τη θητεία αυτής της κυβέρνησης».

«Πρέπει να είμαστε λογικοί από πολιτικής απόψεως», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας ότι δεν μπορεί καν να φανταστεί την περίπτωση να ζητούσε κάποιος το ίδιο από τη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πηγές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Σαπέν.

Επιπρόσθετα, ο Μισέλ Σαπέν κάλεσε το ΔΝΤ να αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι στο ελληνικό πρόγραμμα, καθώς οι όποιες καθυστερήσεις μπορούν να κοστίσουν πολύ στην Ελλάδα. Όπως είπε ο κ. Σαπέν, ο ίδιος δεν θεώρησε ποτέ απαραίτητη τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, κάτι που έγινε από άλλους για λόγους τεχνογνωσίας και αξιοπιστίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!