Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: KKE: «Απαιτούμε την κατάργηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου»
[Έθνος]: KKE: «Απαιτούμε την κατάργηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου»

[Έθνος]: KKE: «Απαιτούμε την κατάργηση όλου του αντιδασικού νομοθετικού πλαισίου»


Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών, επισημαίνει ότι «οι εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνουν ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται στον αντίποδα της προστασίας και της αξιοποίησης των δασών προς όφελος των λαϊκών αναγκών».

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την οξυμένη διαπάλη μονοπωλιακών ομίλων, κρατών, ιμπεριαλιστικών κέντρων που φέρνει τα δάση στο «προσκήνιο», ως πεδία κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου, τονίζεται ότι «η καταστροφή πάνω από 30 εκατ. στρεμμάτων δασών κάθε χρόνο δεν είναι τυχαία» και προστίθεται ότι «το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους οδηγεί σε υπέρμετρη και αχρείαστη καταστροφή των δασών και γενικότερα του φυσικού περιβάλλοντος, ώστε να προκύψουν με το ελάχιστο κόστος για το κεφάλαιο πρώτες ύλες και γη για κερδοφόρες επενδύσεις».

«Αυτό επιβεβαιώνει η συμφωνία των Παρισίων, που διαμορφώθηκε μετά από αντιθέσεις και συμβιβασμούς των ιμπεριαλιστικών κέντρων, όπως επίσης η «πράσινη οικονομία», η λεγόμενη «βιώσιμη ανάπτυξη», που -εκτός των άλλων- συγκαλύπτουν την επίθεση απέναντι στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα και συνοδεύονται από ληστρική εκμετάλλευση όλων των φυσικών πόρων και των Δασών» αναφέρει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «συνεχίζει στον ίδιο δρόμο της στρατηγικής ΕΕ-άρχουσας τάξης για τη δασική πολιτική της ΕΕ, η οποία προωθεί τη δράση των ομίλων στα δασικά οικοσυστήματα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!