Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει καταργήσει de facto το ΕΣΡ με το νόμο Παππά
[Έθνος]: Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει καταργήσει de facto το ΕΣΡ με το νόμο Παππά

[Έθνος]: Καραγκούνης: Η κυβέρνηση έχει καταργήσει de facto το ΕΣΡ με το νόμο Παππά


«Δεν συμπράττουμε σε όλη αυτή τη φαρσοκωμωδία, πρέπει να περιμένουμε την απόφαση του ΣτΕ, αυτό είναι ξεκάθαρο» δήλωσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης, σχετικά με τη στάση του κόμματος στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

«Η κυβέρνηση στην ουσία με τον νόμο Παππά έχει καταργήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, γιατί έχει αφαιρέσει όλες τις συνταγματικά προβλεπόμενες δυνατότητες και τις έχει δώσει στον έναν και μόνο υπουργό, στην ουσία δηλαδή το ΕΣΡ έχει καταργηθεί. Εμείς λέμε ότι δε μπορούμε να συμπράξουμε σε μια τέτοια φαρσοκωμωδία, γιατί δεν έχει κανένα νόημα, από τη στιγμή που στην ουσία έχει de facto καταργηθεί το ΕΣΡ» σημείωσε ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Είναι ένα ζήτημα σεβασμού -πρώτα απ’ όλα- στους θεσμούς, σεβασμού στη Δικαιοσύνη. Αυτό οφείλει να κάνει αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση, στην πάρα πολύ δύσκολη θέση που βρίσκεται. Δυστυχώς, έτσι όπως έχει κάνει όλη αυτή τη διαδικασία βεβαίως η ΝΔ δεν πρόκειται να συμπράξει με τη δική της συμμετοχή στη φαρσοκωμωδία από τη στιγμή που το ΕΣΡ έχει καταργηθεί, γιατί όλες οι αρμοδιότητές του, όπως ορίζει το άρθρο 15, παράγραφος 2 του Συντάγματος, έχουν μεταφερθεί στον υπουργό» πρόσθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!