Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Εισαγγελέας για τα δάνεια στα κόμματα
[Έθνος]: Εισαγγελέας για τα δάνεια στα κόμματα

[Έθνος]: Εισαγγελέας για τα δάνεια στα κόμματα


Νέα δικαστικά δεδομένα προκαλεί η κίνηση του οικονομικού εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου να ζητήσει από τη Βουλή τα πρακτικά της κατάθεσης του Γιάννη Στουρνάρα στην επιτροπή για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Ο κεντρικός τραπεζίτης, στην πολύωρη κατάθεσή του και αναφερόμενος στην τροπολογία που είχαν φέρει το 2013 τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, υποστήριξε ότι αφορούσε τα νομικά πρόσωπα που ανήκουν στη γενική κυβέρνηση και όχι στα κόμματα.

Η παγιωμένη νομική αντίληψη που επικράτησε τότε ωστόσο, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων, ήταν ότι η επίμαχη τροπολογία είχε έρθει για να εξαλείψει την ποινική ευθύνη (για τυχόν απιστία) τραπεζιτών και στελεχών κομμάτων για τα δάνεια που έφταναν τα 250.000.000 ευρώ. Μάλιστα, όπως είπε ο διοικητής της Τραπέζας της Ελλάδος, ο ίδιος δεν είχε τότε υπογράψει την τροπολογία, αν και κατείχε τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο πρόεδρος της επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, η δήλωση Στουρνάρα δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς με την επίκληση αυτής της τροπολογίας μπήκε στο αρχείο το πόρισμα του επίκουρου οικονομικού εισαγγελέα Γ. Καλούδη, για τις δανειοδοτήσεις των κομμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!