Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Εικαστική «Παράσταση» εμπνευσμένη από «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»
[Έθνος]: Εικαστική «Παράσταση» εμπνευσμένη από «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»

[Έθνος]: Εικαστική «Παράσταση» εμπνευσμένη από «Το Μεγάλο μας Τσίρκο»


Η ιστορική παράσταση «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» αποτελεί το σημείο εκκίνησης για τον Ζάφο Ξαγοράρη και το έργο του «Η Παράσταση», σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ, από την 1η Δεκεμβρίου, στη συμβολή των οδών Ηπείρου και 3ης Σεπτεμβρίου 60, στην Αθήνα.

Ο Ζάφος Ξαγοράρης αντλεί την έμπνευσή του από την παράσταση «Το Μεγάλο µας Τσίρκο» του ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και σεναριογράφου Ιάκωβου Καµπανέλλη, η οποία παρουσιάστηκε στο θέατρο «Αθήναιον» το 1973, στην συμβολή των οδών Μάρνη και Πατησίων, από την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο κι έναν μεγάλο θίασο. Η παράσταση είχε σημειώσει τεράστια επιτυχία και σημάδεψε τα χρόνια της δικτατορίας με τα έντονα μηνύματα αντίστασης που πέρασε στο κοινό με το περιεχόμενό της. Εκατοντάδες θεατές παρακολουθούσαν καθημερινά την παράσταση κάτω από το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών. Οι τελευταίοι δεν βρίσκονταν εκεί για να απολαύσουν το έργο, αλλά ως απεσταλμένοι του καθεστώτος. Σημείωναν τα κομμάτια της παράστασης στα οποία χειροκροτούσε περισσότερο ο κόσμος για να επιβεβαιώσουν ότι το έργο είχε αντικαθεστωτικά μηνύματα.

Η εγκατάσταση «Η Παράσταση» είναι το πρώτο μέρος του πρότζεκτ που θα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2017 με μια ταινία και ένα βιβλίο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!