Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Γκράφιτι ελπίδας από πρόσφυγες
[Έθνος]: Γκράφιτι ελπίδας από πρόσφυγες

[Έθνος]: Γκράφιτι ελπίδας από πρόσφυγες


«Η ελπίδα δημιουργεί το μέλλον» γράφει το πολύχρωμο γκράφιτι που ζωγραφίζουν εδώ και λίγες ημέρες στο εξωτερικό του 5ου Γυμνασίου Αθηνών πρόσφυγες που μένουν στην κατάληψή του.

Ξεκινώντας από την αρχή του ταξιδιού τους, στις εμπόλεμες πατρίδες τους, οι πρόσφυγες αποτυπώνουν τη διαδρομή τους στο παρελθόν, το εγκλωβισμένο στη χώρα μας παρόν τους, αλλά και τις ελπίδες τους για ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, λένε το δικό τους «ευχαριστώ» στη χώρα μας.

«Στην αρχή βάψαμε τον τοίχο λευκό. Κρατήσαμε ένα παλαιότερο γκράφιτι, που δείχνει ένα προσφυγόπουλο να ταξιδεύει. Στο παρελθόν δώσαμε κόκκινο χρώμα, που συμβολίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Τα χρώματα διαδοχικά αλλάζουν. Το παρόν αποδίδεται με κίτρινο χρώμα. Οταν ολοκληρωθεί, το μέλλον θα είναι γαλάζιο, ένα χρώμα αισιόδοξο» μας λένε οι πρόσφυγες που με τη βοήθεια εθελοντών ολοκληρώνουν το γκράφιτι. Το σχέδιο είναι γεμάτο με λαβυρίνθους «που ενώνουν τις τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους και δείχνουν τις δυσκολίες της διαδρομής».

Η ιδέα για τη δημιουργία γκράφιτι ξεκίνησε από την Ισπανίδα σχεδιάστρια Αναΐς Εσμεράδο, που εδώ και τρεις μήνες βρίσκεται στη χώρα μας ως εθελόντρια.

«Σε μέρη όπως το σχολείο, η διαμονή τους έχει το στοιχείο της προσωρινότητας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!