Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Goldman Sachs: Η προεδρία Τραμπ θα ωφελήσει τις μετοχές
[Έθνος]: Goldman Sachs: Η προεδρία Τραμπ θα ωφελήσει τις μετοχές

[Έθνος]: Goldman Sachs: Η προεδρία Τραμπ θα ωφελήσει τις μετοχές


Έπειτα από χρόνια επιβράδυνσης στην ανάπτυξη κερδών και ελάχιστο ενθουσιασμό από πολλούς αναλυτές της Wall Street, πολλοί πλέον ελπίζουν ότι ο νεοεκλεγέντας Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα κάνει τελικά τα πράγματα ενδιαφέροντα.

Στο πλαίσιο της έρευνάς της για τον Analyst Index, μια μέτρηση ανάπτυξης σε όλους τους διαφορετικούς τομείς του S&P 500, η Goldman Sachs περιέλαβε αυτό το μήνα μια ερώτηση για το τι θα σημάνει η εκλογή Τραμπ για τις βιομηχανίες. Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι αναλυτές είναι αισιόδοξοι.

«Αυτό το μήνα, ζητήσαμε από τους αναλυτές να σχολιάσουν επάνω στο πώς τα αποτελέσματα των εκλογών θα επηρεάσουν τις εταιρίες στους αντίστοιχους τομείς», εξήγησε στη σχετική της έκθεση η ομάδα με επικεφαλής την Avisha Thakkar. «Αν και οι απαντήσεις τους υπαινίσσονται ότι υπάρχει ακόμη αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο σε επίπεδο τομέων, η πλειοψηφία των τομέωναναμένει ευνοϊκά αποτελέσματα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως οι προσδοκίες για χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές και οικονομική τόνωση είναι μεταξύ των βασικών λόγων για την θετική προοπτική.

Οι ειδικοί της τράπεζας συμπλήρωσαν, ωστόσο, πως είναι ακόμη δύσκολο να εκτιμηθεί το εύρος των πιθανών αποτελεσμάτων από τις μελλοντικές πολιτικές. Όπως εξήγησαν, αν και η πλειοψηφία των πολιτικών του Ντόναλντ Τραμπ είναι προς όφελος της ανάπτυξης σε ό,τι αφορά στις μετοχές, σημεία της πιο λαϊκίστικης ρητορικής του μπορεί να αναταράξουν σημαντικά την οικονομία, όπως για παράδειγμα οι προτεινόμενοι περιορισμοί στο εμπόριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!