Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση συζήτησαν Παυλόπουλος-Κουρουμπλής
[Έθνος]: Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση συζήτησαν Παυλόπουλος-Κουρουμπλής

[Έθνος]: Για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση συζήτησαν Παυλόπουλος-Κουρουμπλής


Τη σημασία της διάκρισης μεταξύ Αποκέντρωσης και Αυτοδιοίκησης στη χώρα μας και ιδίως στη Νομοθεσία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την συνάντησή του, νωρίτερα σήμερα, με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή ,στο Προεδρικό Μέγαρο.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος επισήμανε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των Αποκεντρωμένων Δομών του Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη αξιοποίησης της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, προκειμένου να συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής του πολίτη.

Μάλιστα, σημείωσε ότι η δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας του πολίτη με το Κράτος μπορεί να εξαλείψει και τα «προγεφυρώματα διαφθοράς», γιατί όταν δεν παρεμβαίνει το ανθρώπινο στοιχείο, τότε δύναται να μειωθεί και το θέμα της διαφθοράς, το οποίο είναι πάντα υπαρκτό.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, υποστήριξε ότι το 2017 θα είναι χρόνος ιστορικός για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, γιατί η καθιέρωση του Μητρώου Πολιτών θα φέρει μεγάλη ανατροπή στα σημερινά δεδομένα, και έτσι η Ελλάδα δεν θα έχει να ζηλέψει άλλες χώρες. Διότι και μυαλά δυνατά διαθέτει και ικανούς ανθρώπους έχει στη Δημόσια Διοίκηση, οι οποίοι σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της σύγχρονης τεχνολογίας, μας δίνουν την δυνατότητα να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!