Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Σε Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο «μετακομίζουν» βρετανικές τράπεζες ενόψει Brexit
[Έθνος]: Σε Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο «μετακομίζουν» βρετανικές τράπεζες ενόψει Brexit

[Έθνος]: Σε Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο «μετακομίζουν» βρετανικές τράπεζες ενόψει Brexit


Δυνατούς «πονοκεφάλους» έχει προκαλέσει η απόφαση του Brexit σε τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων που δραστηριοποιούνται στο Σίτι του Λονδίνου και εξετάζουν πλέον με ιδιαίτερη ζέση τη μεταφορά μέρους ή ακόμη και όλων των δραστηριοτήτων τους σε Φρανκφούρτη και Λουξεμβούργο με στόχο να διατηρήσουν την πρόσβαση στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Μάλιστα αξιωματούχοι των δύο χωρών επιβαβαιώνουν με δηλώσεις τους σε διεθνή μέσα ενημέρωσης το «ζωηρό» αυτό ενδιαφέρον, εκτιμώντας ότι οι μεγάλες μετακινήσεις θα γίνουν στο β’ εξάμηνο του επόμενου έτους.

«Οι τράπεζες με έδρα το Λονδίνο θα ξεκινήσουν τη μεταφορά κάποιων δραστηριοτήτων τους στη Φρανκφούρτη το δεύτερο εξάμηνο του 2017 για να εξασφαλίσουν πλήρη πρόσβαση στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ανώτατος αξιωματούχος της EKT.

Ανάλογη δήλωση έκανε στην Independent αξιωματούχος του Λουξεμβούργου, σημειώνοντας ότι τραπεζίτες και διαχειριστές κεφαλαίων διερευνούν τη μεταφορά των δραστηριοτήτων τους στο μικρό ευρωπαϊκό κρατίδιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

O Hubertus Vaeth, που είναι επικεφαλής του Frankfurt Main Finance, το οποίο προωθεί το γερμανικό χρηματοπιστωτικό κέντρο, δήλωσε ότι οι τράπεζες του έχουν πει ότι θα μεταφέρουν κάποιες δραστηριότητές τους στη Γερμανία το επόμενο έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!