Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: «Φωτιές» στο ΣτΕ για το PSI και το Μνημόνιο
[Έθνος]: «Φωτιές» στο ΣτΕ για το PSI και το Μνημόνιο

[Έθνος]: «Φωτιές» στο ΣτΕ για το PSI και το Μνημόνιο


Βαθαίνει επικίνδυνα το χάσμα στη Δικαιοσύνη καθώς μετατοπίζεται και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι δικαστές του οποίου αντέδρασαν έντονα στην «εκ των έσω» (και όχι μόνο) αποδοκιμασία των αποφάσεων της Ολομέλειάς του που έκριναν το 2012 και 2014 κατά πλειοψηφία συνταγματικά το 1ο Μνημόνιο και το PSI.

Με αφορμή δριμύτατα σχόλια στα ΜΜΕ και τις επικριτικές δηλώσεις του προέδρου ΣτΕ, Ν. Σακελλαρίου, για τις αποφάσεις αυτές (όπου είχε μειοψηφήσει) στη συνέλευση των εισαγγελέων, η Ενωση Δικαστικών Λειτουργών ΣτΕ «ξεσπάθωσε», εκφράζοντας «έντονη δυσαρέσκεια και πλήρη αποδοκιμασία σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης του κύρους του δικαστηρίου και των λειτουργών του, κάμψης του φρονήματός τους, σπίλωσης της τιμής και της υπόληψής τους, και κατά συνέπεια υπονόμευσης της εμπιστοσύνης των πολιτών στον θεσμό».

Η Ενωση υπογράμμισε ότι οι αποφάσεις αυτές ελήφθησαν από δικαστικούς σχηματισμούς διευρυμένης σύνθεσης με συμμετοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των αντιπροέδρων και συμβούλων, ενώ η νομική τους ορθότητα επιβεβαιώθηκε με αποφάσεις των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων (Δικαστηρίου Ευρωπαϊκής Ενωσης και Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων).

ΑΛ. ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!