Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Εθνικιστικές «κορώνες» και τέσσερις μήνες τουρκικών προκλήσεων
[Έθνος]: Εθνικιστικές «κορώνες» και τέσσερις μήνες τουρκικών προκλήσεων

[Έθνος]: Εθνικιστικές «κορώνες» και τέσσερις μήνες τουρκικών προκλήσεων


Εθνικιστικές «κορώνες», συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προκλήσεις για την Γενοκτονία των Ποντίων και προσβολές μέσα από την Αγία Σοφία.

Σε «μπαράζ» άμεσων και έμμεσων προκλήσεων προς την Αθήνα και τον ελληνισμό προχωράει τους τελευταίους μήνες ο «σουλτάνος» Ερντογάν αλλά και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών –μια πολιτική που ξένοι αναλυτές έχουν συνδέσει με την επίδειξη ισχύος του Τούρκου προέδρου μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου.

Οι επεκτατικές του βλέψεις δεν στρέφονται μόνο εναντίον της Ελλάδος αλλά σε παραληρηματικού περιεχομένου ομιλίες του, ο «σουλτάνος» φαίνεται ότι τα βάζει με όλους και με όλα.

Το τελευταίο διάστημα, τα «πυρά» του στρέφονται και εναντίον του Ιράκ –για τα τουρκικά στρατεύματα κοντά στη Μοσούλη- αλλά και των ΗΠΑ, λόγω της άρνησης έκδοσης του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν.

Το κοράνι στην Αγία Σοφία

Περίπου ένα μήνα πριν από το τουρκικό πραξικόπημα, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δοκιμάστηκαν όταν η τουρκική κυβέρνηση έλαβε άδεια να μεταδώσει σε ζωντανή σύνδεση την ανάγνωση του κορανιού κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο καταδίκασε ως «οπισθοδρομική» την ανακοίνωση των τουρκικών αρχών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!