Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Ερντογάν… χωρίς σύνορα
[Έθνος]: Ερντογάν… χωρίς σύνορα

[Έθνος]: Ερντογάν… χωρίς σύνορα


Ομιλία-σοκ του «σουλτάνου». Διεκδικεί σφαίρες επιρροής σε τρεις ηπείρους: Από τη Ρωσία μέχρι τη Βοσνία και από τη Λιβύη έως το Ιράκ. Νέες προκλήσεις για Δυτική Θράκη, Θεσσαλονίκη, Αιγαίο και Κύπρο. Πρωτοφανής σύγχυση με το πρώτο τηλεγράφημα του ΑΠΕ

Μέσα από ένα μπαράζ σχεδόν παραληρηματικών δημόσιων ξεσπασμάτων ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κλιμακώνει τις εθνικιστικές προκλήσεις του κατά της Ελλάδας, δίνοντας τροφή σε τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία έρχονται με τη σειρά τους να αμφισβητήσουν την ελληνικότητα της Θεσσαλονίκης και των νησιών του Αιγαίου, αλλά και να ανακινήσουν θέμα δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης.

Ο Τούρκος ηγέτης βγαίνει πλέον ανοιχτά και «επεκτείνει» τις νεο-οθωμανικές βλέψεις του σε τρεις ηπείρους, φτάνοντας μέχρι… τη Ρωσία (Κριμαία) και τα Βαλκάνια (Βοσνία), τη Λιβύη, τη Συρία και το Ιράκ.

Ακριβώς δέκα ημέρες αφότου αποκήρυξε δημοσίως ως «μειοδοτική» τη Συνθήκη της Λωζάνης με το σκεπτικό ότι οι κεμαλιστές παραχώρησαν στην Ελλάδα νησιά «που δεν θα έπρεπε» το 1923, ο σουλτάνος ξαναχτυπά πλέοντας σε πελάγη νεο-οθωμανικού αναθεωρητισμού.

Μιλώντας το περασμένο Σάββατο από τη Ριζούντα (στις ακτές του Πόντου), ο Ερντογάν διακήρυξε με νόημα ότι «Τουρκία δεν είναι μονάχα η Τουρκία».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!