Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Το επιτυχημένο πείραμα των αγροτικών φυλακών
[Έθνος]: Το επιτυχημένο πείραμα των αγροτικών φυλακών

[Έθνος]: Το επιτυχημένο πείραμα των αγροτικών φυλακών


Οι προσπάθειες που γίνονται έξω από τα… κάγκελα συχνά δεν έχουν την ίδια επιτυχία όπως μέσα από αυτά.

Η δύναμη για ζωή μέσα στην αγροτική φυλακή αλλά και το… πάθος για επανένταξη αφήνει έκπληκτους τους επισκέπτες των τεσσάρων καταστημάτων κράτησης, με τους κρατουμένους να ζουν και να εργάζονται με την ελπίδα ενός καλύτερου αύριο, αφού εκτίσουν την ποινή τους.

Στις τέσσερις αγροτικές φυλακές, οι «κάτοικοι» δεν κάθονται κλεισμένοι στα κελιά τους. Ζουν σε καθεστώς ημιελεύθερης διαβίωσης, κοντά στα μαντριά, ή στα χωράφια που καλλιεργούν, ενώ άλλοι σηκώνονται νωρίς γιατί τους περιμένει ο φούρνος ή το τυροκομείο. Καλλιεργούν πρακτικά τα… πάντα, ενώ και από ζώα, άλλο τίποτα. Αγελάδες και κατσίκες δίνουν το γάλα, άρα και… πρώτη ύλη στα τυροκομεία, ενώ τα ζαχαροπλαστεία και οι φούρνοι δουλεύουν εντατικά… Δεν λείπουν βέβαια και οι καλλιτέχνες κρατούμενοι, αφού τα εργαστήρια κεραμικής και ζωγραφικής ολοένα και γεμίζουν από δασκάλους και μαθητές.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι με πρόσφατο νόμο του 2015, οπότε και δόθηκε η δυνατότητα σε περισσότερους κρατουμένους να πάρουν «μετάθεση» για τις αγροτικές φυλακές σε Τίρυνθα, Αγιά, Κασσαβέτεια και Χαλκιδική, αυτές γέμισαν, αφού εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!