Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Ενισχύεται η Δικαιοσύνη με επιπλέον 30 λειτουργούς
[Έθνος]: Ενισχύεται η Δικαιοσύνη με επιπλέον 30 λειτουργούς

[Έθνος]: Ενισχύεται η Δικαιοσύνη με επιπλέον 30 λειτουργούς


Αυξάνονται κατά 30 οι θέσεις των δικαστικών λειτουργών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί κάπως ο μεγάλος όγκος εκκρεμών υποθέσεων και η υπερβολική καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης.

Η αιτιολογική έκθεση της σχετικής τροπολογίας επικαλείται τις συνεχείς «ευρωκαταδίκες» της χώρας για τις γνωστές καθυστερήσεις, τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό υποθέσεων σε δικαστήρια και εισαγγελίες.

Επισημαίνει ότι έχουν επιβαρυνθεί με ποινικές υποθέσεις λόγω του μεγάλου αριθμού προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας, με την άμεση και παράπλευρη εγκληματικότητα (παράνομη διακίνηση και συναφής εγκληματικότητα) και τη συνεχή εμπλοκή των εισαγγελικών αρχών με τη διαβίωση των προσφύγων και την προστασία ασυνόδευτων ανηλίκων, ενώ υπερβολικά μεγάλη επιβάρυνση έχει επέλθει στους σχηματισμούς των διοικητικών δικαστηρίων με την εξέταση αιτημάτων ασύλου.

Οι αλλαγές
Με την τροπολογία αυξάνονται από 1-12-16 κατά 2 οι θέσεις αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου (φθάνουν τους 20), κατά 3 των εισαγγελέων Εφετών (γίνονται 48), κατά 2 των εισαγγελέων Πρωτοδικών (γίνονται 142), ενώ από 1-1-17 αυξάνονται κατά 5 οι αντεισαγγελείς Πρωτοδικών-πάρεδροι εισαγγελιών (γίνονται 251).

Παράλληλα, στα διοικητικά δικαστήρια αυξάνονται από 1-1-17 κατά 8 οι διοικητικοί πρωτοδίκες-πάρεδροι (φθάνουν τους 510), ενώ από 16-9-17 αυξάνονται οι πρόεδροι εφετών κατά 2 (γίνονται 73) και οι διοικητικοί εφέτες κατά 8 (γίνονται 258).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!