Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Energean: Στο στάδιο της παραγωγής πετρελαίου περνάει η περιοχή του Κατάκολου
[Έθνος]: Energean: Στο στάδιο της παραγωγής πετρελαίου περνάει η περιοχή του Κατάκολου

[Έθνος]: Energean: Στο στάδιο της παραγωγής πετρελαίου περνάει η περιοχή του Κατάκολου


Ξεκινά η εκμετάλλευση του υπεράκτιου κοιτάσματος υδρογονανθράκων στο Δυτικό Κατάκολο του νομού Ηλείας γράφοντας μία νέα σελίδα στην ιστορία των ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου στη χώρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας από το βήμα του συνεδρίου του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου με θέμα “η ώρα της ελληνικής οικονομίας”.

Πρόκειται για το τρίτο εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα στη χώρα και το πρώτο στη Δυτική Ελλάδα και τα τρία σημειωτέον ανήκουν στην Energean Oil & Gas. Το πρώτο γεωτρύπανο, και μάλιστα από την ακτή, θα πέσει το 2018 αφού προηγηθούν οι υπόλοιπες αδειοδοτικές διαδικασίες. Το κοίτασμα ανέρχεται στα 35 με 40 εκατομμύρια βαρέλια εκ των οποίων το 30% είναι απολήψιμο

Συγκεκριμένα, και έπειτα από την Δήλωση Εκμεταλλευσιμότητας του κοιτάσματος που υπέβαλε τον Αύγουστο του 2016, η Energean στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμφωνήθηκε από κοινού και οριοθετήθηκε η περιοχή εκμετάλλευσης του υπεράκτιου κοιτάσματος, στο πλαίσιο της σύμβασης που κυρώθηκε από την ελληνική Βουλή τον Οκτώβριο του 2014 και σύμφωνα με τις προβλέψεις του ν. 2289/95 περί υδρογονανθράκων.

Με βάση τη συμφωνία:

- Η Περιοχή Εκμετάλλευσης ορίζεται σε έκταση 60 τετραγωνικών χιλιομέτρων, έναντι συνόλου 545 τετραγωνικών χιλιομέτρων της περιοχής παραχώρησης του Κατακόλου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!