Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Ελπίδες συμφωνίας, φαντάσματα Μνημονίου
[Έθνος]: Ελπίδες συμφωνίας, φαντάσματα Μνημονίου

[Έθνος]: Ελπίδες συμφωνίας, φαντάσματα Μνημονίου


Εκκληση προς όλες τις πλευρές να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας απηύθυνε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων.

Απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των τεσσάρων θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης, ο Πιερ Μοσκοβισί επιβεβαίωσε ότι «υπάρχει δουλειά ακόμη να γίνει σε τεχνικό επίπεδο», προκειμένου, όπως είπε, «οι προσπάθειες των υπουργών Οικονομικών να επικεντρωθούν στην ελάφρυνση του χρέους».

«Θέλουμε επί της αρχής συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας» δήλωσε από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος. Οπως είπε, «η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί νέα μέτρα από αυτά που συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο του 2015», τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να υπογράψουμε νέο Μνημόνιο». Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι εφόσον δεν υπάρξει συμφωνία για την αξιολόγηση τη Δευτέρα, είναι πιθανό να παρουσιαστούν μόνο τα βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, μεταθέτοντας τις αποφάσεις συνολικά για αργότερα μέσα στον Δεκέμβριο. Συγκεκριμένα, οι θεσμοί σκέφτονται ως πιθανότερη ημερομηνία για έκτακτο Eurogroup τις 23 Δεκεμβρίου.

Συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο
Ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωνε ότι «υπάρχουν κάποιες ακόμη μέρες μπροστά μας, θα πρέπει να εργαστούμε όλοι μέχρι την τελευταία στιγμή για να φτάσουμε σε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με το ΔΝΤ μέσα, ώστε να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Εurogroup τη Δευτέρα με πολύ καλές προοπτικές» είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!