Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Ελληνική απόβαση στο Βερολίνο με 56 ταινίες
[Έθνος]: Ελληνική απόβαση στο Βερολίνο με 56 ταινίες

[Έθνος]: Ελληνική απόβαση στο Βερολίνο με 56 ταινίες


«Ερχονται οι Ελληνες». Με αυτόν τον τίτλο να συνοδεύει τη δεύτερη κατά σειρά διοργάνωσή του, 56 ταινίες, μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και μικρού μήκους ελληνικές καθώς και διεθνείς παραγωγές-συμπαραγωγές στο πρόγραμμά του, μια μεγάλη φωτογραφική έκθεση από τα γυρίσματα του Θόδωρου Αγγελόπουλου στη γερμανική μητρόπολη και τιμώμενο πρόσωπο τον Κώστα Γαβρά που θα είναι παρών στην τελετή έναρξης, το φεστιβάλ ελληνικών ταινιών και ελληνικής θεματικής του Βερολίνου θα πραγματοποιηθεί στον ιστορικό κινηματογράφο Babylon από τις 18 έως τις 22 του μήνα.

Την έναρξη θα σφραγίσει η προβολή του αντιναζιστικού δράματος «Αμήν» (2002) του βετεράνου σκηνοθέτη. Στο πλευρό του θα είναι και ο πρωταγωνιστής του φιλμ, Ούλριχ Τουκούρ.

Ποιος είναι, όμως, ο φετινός στόχος των συντελεστών του φεστιβάλ το οποίο πλέον διοικεί η Σάντρα φον Ρούφιν (κόρη της Βίκυς Λέανδρος) έχοντας παραλάβει τη διευθυντική θέση από τον Αστέρη Κούτουλα; «Ποικιλομορφία, ζωηρές συζητήσεις, ταινίες που έχουν μια επιρροή, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, δημιουργία νέων ιδεών, η σύνδεση πολιτισμών και ανθρώπων, διαφώτιση, διασκέδαση, το σπάσιμο των κλισέ και των στερεότυπων», μας λέει η Σάντρα φον Ρούφιν.

Η εικόνα της Ελλάδας
«Το φεστιβάλ συνεχίζει να είναι μια γέφυρα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία. Η ίδρυση του Hellas Filmbox Berlin το 2015 ήταν μια ευθεία ανταπάντηση στην καθολική και έντονα στρεβλή εικόνα της Ελλάδας που εξαπλώθηκε από το 2010 και κυριάρχησε στην αντίληψη μεγάλης μερίδας του γερμανικού κοινού», τονίζει η διευθύντρια του φεστιβάλ.

Σημειώνει, επίσης, ότι στο μεταξύ, οι αναφορές στη συνεχιζόμενη κρίση στην Ελλάδα έχουν σχεδόν εκλείψει ενώ τα ρεπορτάζ των γερμανικών εφημερίδων αφορούν κυρίως στο προσφυγικό πρόβλημα.

Το διαγωνιστικό πρόγραμμα μυθοπλασίας περιλαμβάνει έξι ταινίες, τον «Νοτιά» του Τάσου Μπουλμέτη, το «Suntan» του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, το «Silent» του Γιώργου Γκικαπέπα, το «Blind sun» της Τζόις Νασαουάτι, την «Πλατεία Αμερικής» του Γιάννη Σακαρίδη και τις «Εντυπώσεις ενός πνιγμένου» του Κύρου Παπαβασιλείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!