Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Εκτακτο Eurogroup για κλείσιμο της συμφωνίας
[Έθνος]: Εκτακτο Eurogroup για κλείσιμο της συμφωνίας

[Έθνος]: Εκτακτο Eurogroup για κλείσιμο της συμφωνίας


Το ενδεχόμενο να υπάρξει συνολική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας, Ευρωπαίων δανειστών και ΔΝΤ έως το τέλος του χρόνου «βλέπει» ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Στο «άτυπο» ραντεβού του με τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες πριν από κάθε Eurogroup, ο αξιωματούχος δήλωσε μεν αισιόδοξος για συνολική λύση ως το τέλος του 2016, αλλά όχι τη Δευτέρα, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών. Δεν απέκλεισε πάντως να υπάρξει έκτακτο Eurogroup μέσα στον Δεκέμβρη για το ελληνικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, οι αλλαγές της εργασιακής νομοθεσίας είναι ένα ζήτημα που παραμένει ακόμη σε εκκρεμότητα μεταξύ Ελλάδας και θεσμών, ενώ την ίδια στιγμή σε θρίλερ μεταξύ ΔΝΤ και Ευρωπαίων δανειστών έχει εξελιχθεί το ζήτημα του πρωτογενούς πλεονάσματος. Πάντως, όπως είπε, έχει γίνει «πολύ σημαντική πρόοδος τις τελευταίες ημέρες» και υπάρχει «κλίμα συνεργασίας», όπως τόνισε. Γι’ αυτό ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εκτίμησε πως τη Δευτέρα θα υπάρξει μια πολύ καλή αξιολόγηση από την πλευρά των θεσμών, με ελάχιστα ανοιχτά σημεία και από εκεί και πέρα θα πρέπει να ληφθεί πολιτική απόφαση για το πότε θα γίνει η ενεργοποίηση των όποιων αποφάσεων.

Πληροφορίες του «Εθνους» αναφέρουν ότι οι δανειστές προγραμματίζουν ήδη έκτακτο Eurogroup λίγες μέρες πριν από τα Χριστούγεννα – στις 23 Δεκεμβρίου κατά μία εκδοχή.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!