Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Εκαναν τα παιχνίδια τους ταινίες και πάνε Ολυμπία
[Έθνος]: Εκαναν τα παιχνίδια τους ταινίες και πάνε Ολυμπία

[Έθνος]: Εκαναν τα παιχνίδια τους ταινίες και πάνε Ολυμπία


Ενα αγόρι δείχνει στους συμμαθητές του τι σημαίνει ο εθισμός στα ηλεκτρονικά παιχνίδια ενώ δυο αδέλφια παρακολουθούν πώς μερικά παλιά παιχνίδια σε ένα ντουλάπι προσπαθούν να αποδράσουν για να δουν τον κόσμο!

Να δυο ταινιάκια από παιδιά που υπάγονται στις απροσδόκητες ανακαλύψεις που προσφέρει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, που εγκαινιάζει σήμερα τη 19η διοργάνωσή του στην Πελοπόννησο, όπου θα διεξαχθεί με πάμπολλες προβολές και εκδηλώσεις σε οκτώ πόλεις ως τις 10 Δεκεμβρίου.

«Η ταινία μας δείχνει τις προσπάθειες των παιχνιδιών να φύγουν από το ντουλάπι. Τη φτιάξαμε χρησιμοποιώντας φωτογραφίες και τη μέθοδο του stop motion» μας λέει ο 11χρονος Μάξιμος που γύρισε μαζί με τον 9χρονο αδελφό του Κωνσταντή τo διάρκειας 3 λεπτών animation «Το ντουλάπι».

Η ταινία τους συμμετέχει στο ελληνικό τμήμα της φετινής 16ης Ευρωπαϊκής Συνάντησης Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας – Camera Zizanio, δημοφιλούς θεσμού διαγωνιστικού χαρακτήρα για παιδιά και νέους με φετινό αριθμό αιτήσεων συμμετοχής – ρεκόρ, στις 1.400! Από αυτές ξεχώρισαν 266 οπτικοακουστικές δημιουργίες παιδιών, εφήβων και νέων μέχρι 20 ετών. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: στο ευρωπαϊκό τμήμα συμμετέχουν 98 ταινίες από 27 χώρες, στο ελληνικό τμήμα 143 ταινίες και στο διεθνές 25 ταινίες από 11 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!