Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ | [Έθνος]: Δύο δώρα γεμάτα θησαυρούς
[Έθνος]: Δύο δώρα γεμάτα θησαυρούς

[Έθνος]: Δύο δώρα γεμάτα θησαυρούς


Ενας θησαυρός, φιλολογικός, εικαστικός, αλλά και ιστορικός που περιλαμβάνει το αρχείο, αλλά και μέρος από τα εικαστικά έργα της συλλογής του Ντίνου Χριστιανόπουλου, δωρίζεται στο Α.Π.Θ.

Η σημαντική αυτή συλλογή τεκμηρίων που προσφέρεται στο πανεπιστήμιο αποτελείται από περισσότερα από 90.000 κομμάτια και περιλαμβάνει τόσο το πολύτιμο αρχείο του ποιητή όσο και το αρχειακό υλικό του ξαδέρφου και διαχειριστή του αρχείου του, συλλέκτη, Γιάννη Μέγα.

Ο Ντ. Χριστιανόπουλος διαθέτει μια μεγάλη συλλογή με 600 πίνακες ζωγραφικής στο σπίτι του, έργα σπουδαίων εικαστικών, ανάμεσά τους του Γ. Τσαρούχη, του Γ. Μανουσάκη κ.ά., κάποιοι από τους οποίους έχουν ιδιόχειρη αφιέρωση, όπως αυτός του Τσαρούχη «Νέος με χουνάκια». Μέρος της συλλογής προέρχεται από προσφορές εικαστικών, μετά τη φιλοξενία εκθέσεών τους στην γκαλερί «Μικρή Πινακοθήκη Διαγώνιος», την οποία διαχειριζόταν ο ποιητής από το 1974 έως το 1994. Μέσα σε μία εικοσαετία διοργανώθηκαν 430 εκθέσεις, παρουσιάστηκαν 300 καλλιτέχνες και φιλοξενήθηκε ολόκληρη σχεδόν η γενιά του ΄70 στη Θεσσαλονίκη.

Η αντιπροσωπεία
Με δάκρυα συγκίνησης, ο 85χρονος σήμερα Ντ. Χριστιανόπουλος, και με σοβαρά προβλήματα υγείας, δέχτηκε πριν από λίγο καιρό αντιπροσωπεία της διοίκησης της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Α.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!