Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: Δήμος Πειραιά: Σεμινάρια ελληνικής γλώσσας και ιστορίας για μετανάστες
[Έθνος]: Δήμος Πειραιά: Σεμινάρια ελληνικής γλώσσας και ιστορίας για μετανάστες

[Έθνος]: Δήμος Πειραιά: Σεμινάρια ελληνικής γλώσσας και ιστορίας για μετανάστες


Σεμινάρια εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και ιστορίας για μετανάστες, διοργανώνει, για ακόμα μια χρονιά, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε τέσσερα επίπεδα, για αρχάριους (Α1 και Α2), με μέτρια γνώση (Β1-Β2) και προχωρημένους (Γ1).

Μέσα από τα σεμινάρια, οι αλλοδαποί μαθητές εμπλουτίζουν τις επικοινωνιακές τους γνώσεις και δεξιότητες στην ελληνική γλώσσα, ενώ προετοιμάζονται ώστε να συμμετάσχουν στις εξετάσεις Ελληνομάθειας του υπουργείου Παιδείας όλων των επιπέδων (Α1-Α2, Β1-Β2, Γ1). ‘Αλλωστε, η απόκτηση των πιστοποιητικών Ελληνομάθειας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για βασικά προνόμια στην ελληνική κοινωνία.

Συγκεκριμένα τα σεμινάρια αφορούν:

* Α2: ειδικοί επαγγελματικοί σκοποί.

* Β1: απόκτηση της άδειας παραμονής του επί μακρόν διαμένοντος.

* Β2: δυνατότητα πρόσβασης στη μεταλυκειακή εκπαίδευση (Ι.Ε.Κ.) και σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας (Τ.Ε.Ι. και Α.Ε.Ι.).

* Γ1: διεκδίκηση θέσης στο ελληνικό δημόσιο.

Τα μαθήματα διεξάγονται κάθε Τρίτη και Πέμπτη στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (Βενιζέλου & Ζωσιμαδών 11 – 4ος όροφος), ενώ οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει.

Για οποιαδήποτε πληροφορία, το κοινό μπορεί να επικοινωνεί στα τηλέφωνα: 210-41.01.753 και 210-41.01.756 (9:00 -15:00) ή στο κινητό: 694-88.70.951.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!