Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Έθνος]: «Δεν απέβαλα τη μαθήτρια»
[Έθνος]: «Δεν απέβαλα τη μαθήτρια»

[Έθνος]: «Δεν απέβαλα τη μαθήτρια»


Διαστάσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα πήρε η σύσταση φιλολόγου στο 2ο Λύκειο Χορτιάτη προς μία μαθήτρια της Β΄ Λυκείου που πάσχει από διαβήτη τύπου 1, να κάνει τη μέτρηση της γλυκόζης του αίματος και την ένεση της ινσουλίνης έξω από την αίθουσα.

Η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ), που έφτασε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης, έκανε λόγο για ρατσιστική συμπεριφορά της καθηγήτριας προς τη μαθήτρια και σύμφωνα με αυτήν η φιλόλογος προέτρεψε την κοπέλα να βγει έξω από την τάξη, λέγοντάς της ότι η κίνησή της… ωθεί τους συμμαθητές της στα ναρκωτικά.

«Η καθηγήτρια δεν απέβαλε τη μαθήτρια από την τάξη, ούτε είπε ότι η ένεση ινσουλίνης ωθεί τους μαθητές στα ναρκωτικά. Εχω μιλήσει με πολλούς μαθητές, κανείς δεν το επιβεβαιώνει. Πρόκειται για ψευδή, συκοφαντική και κακόβουλη πληροφορία», λέει ενοχλημένος στο «Εθνος» ο διευθυντής του σχολείου, Χρήστος Παρασκευόπουλος, εξηγώντας πως «η φιλόλογος είχε επισημάνει ότι η μαθήτρια κάνει με επιδεικτικό τρόπο τη μέτρηση της γλυκόζης και την ένεση ινσουλίνης και της συνέστησε να βγαίνει από την αίθουσα, αφενός για να μη στοχοποιείται και αφετέρου για να μην αποσπά την προσοχή των συμμαθητών της».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!