Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Χουλιαράκης: Μεγάλο το φορολογικό βάρος, αλλά πήραμε αντισταθμιστικά μέτρα
[Έθνος]: Χουλιαράκης: Μεγάλο το φορολογικό βάρος, αλλά πήραμε αντισταθμιστικά μέτρα

[Έθνος]: Χουλιαράκης: Μεγάλο το φορολογικό βάρος, αλλά πήραμε αντισταθμιστικά μέτρα


Στην παραδοχή ότι η φορολογική επιβάρυνση συνεπών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι μεγάλη, και ενέχει υφεσιακό κίνδυνο για την οικονομία, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, δηλώνοντας όμως ότι η κυβέρνηση έλαβε αντισταθμιστικά μέτρα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η φορολογική επιβάρυνση των συνεπών και έντιμων νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι πραγματικά μεγάλη και αυτή εγκυμονεί κινδύνους. Ένας κίνδυνος είναι η υφεσιακή ροπή. Γνωρίζοντας το έχουν ληφθεί μέτρα δημοσιονομικής αντιστάθμισης, όπως η επιστροφή των ληξιπρόθεσμων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει πως οι φόροι είναι υψηλοί, αλλά δεν λειτουργεί εν κενώ. Έχει εργαλεία για να πετύχει τους στόχους της» διαβεβαίωσε ο κ. Χουλιαράκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση προχωρά στην επισκόπηση των δαπανών, και στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, μέσα από τη διεύρυνση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

«Την επισκόπηση δαπανών που θέλει να κάνει η αντιπολίτευση την έχουμε ήδη ξεκινήσει. Αν δεν θέλει κάποιος να πάει στην καρδιά κοινωνικού κράτους (π.χ. φάρμακα, θέρμανση στα σχολεία). Η δεξαμενή είναι 6 δισεκ. ευρώ. Η Νέα Δημοκρατία λέει πως θα κόψει το 66%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!