Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Έθνος]: Χαρίτσης: Στα σκαριά ν/σγια την εποπτεία της αγοράς και λειτουργία των επιχειρήσεων
[Έθνος]: Χαρίτσης: Στα σκαριά ν/σγια την εποπτεία της αγοράς και λειτουργία των επιχειρήσεων

[Έθνος]: Χαρίτσης: Στα σκαριά ν/σγια την εποπτεία της αγοράς και λειτουργία των επιχειρήσεων


Με τη γενική παραδοχή ότι κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, ολοκληρώθηκαν οι τοποθετήσεις των εξωκοινοβουλευτικών φορέων στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για τις οικονομικές δραστηριότητες, στο οποίο περιλαμβάνονται διατάξεις με προαπαιτούμενα της 2ης αξιολόγησης.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Αλέξης Χαρίτσης, προανήγγειλε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα κατατεθεί ένα ακόμα νομοσχέδιο, που θα προσδιορίζει τις διαδικασίες εποπτείας της αγοράς και λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ο κ. Χαρίτσης επεσήμανε ακόμα, ότι σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά, ούτε αλλάζει την ισχύουσα νομοθεσία σε ό,τι αφορά εργασιακά, φορολογικά, περιβαλλοντικά ή αρχαιολογικά θέματα. Όπως υπογράμμισε, «το νομοσχέδιο επικεντρώνεται στην απλούστευση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία βασικών επιχειρήσεων που συμβάλουν στο ΑΕΠ της χώρας, χωρίς να θέτει σε κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς, που έθεσαν εκπρόσωποι φορέων, ο κ. Χαρίτσης δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές.

«Αν και το νομοσχέδιο αποτυπώνει ευδιάκριτα ότι υφίσταται η κείμενη νομοθεσία, εφόσον όμως εκφράστηκαν ορισμένοι προβληματισμοί, θα υπάρξουν αποσαφηνίσεις και ρητή αναφορά, τόσο για την προστασία τους όσο και για την ισχύ της αρχαιολογικής νομοθεσίας», τόνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!