Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Αβραμόπουλος: Το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων άρχισε να εφαρμόζεται αλλά με βραδύτητα
[Έθνος]: Αβραμόπουλος: Το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων άρχισε να εφαρμόζεται αλλά με βραδύτητα

[Έθνος]: Αβραμόπουλος: Το σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων άρχισε να εφαρμόζεται αλλά με βραδύτητα


Tην επομένη της Συνόδου για την Κεντρική Μεσόγειο η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στη Ρώμη, ο αρμόδιος Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος αναφέρεται στο όλο θέμα με συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην ιταλική εφημερίδα «La Stampa».

«H αντιμετώπιση του θέματος της διέλευσης από τη Λιβύη πρέπει να αποτελέσει κοινή ευθύνη όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Διότι όσα συμβαίνουν στην Ιταλία -ή στην Ελλάδα- στη συνέχεια, στην πραγματικότητα, αντανακλούν σε όλη την ΕΕ. Η Ιταλία δεν έχει αφεθεί μόνη στη διαχείριση αυτής της κατάστασης εκτάκτου ανάγκης», τονίζει ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα μετανάστευσης.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απροθυμία κάποιων χωρών να συμβάλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού, ο κ. Αβραμόπουλος τονίζει:

«Είναι γεγονός ότι κάποιες κυβερνήσεις δεν καταβάλουν προσπάθειες ή είναι απρόθυμες να πράξουν όσα αποτελούν μια ξεκάθαρη κοινή υποχρέωση: την κοινή αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης. Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια επιβάλει μια σειρά από ηθικές και θεσμικές υποχρεώσεις».

Αναφορικά με τις μετεγκαταστάσεις, προσθέτει, δε, ότι «έπειτα από μια απογοητευτική αρχική φάση, το όλο σχέδιο μετεγκατάστασης των προσφύγων άρχισε να εφαρμόζεται. Με βραδύτητα, αλλά κάτι αρχίζει να κινείται. Όλες οι χώρες, όμως, πρέπει να γίνου μέρος της λύσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!