Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Έθνος]: Αποκλείει τις πρόωρες κάλπες η κυβέρνηση
[Έθνος]: Αποκλείει τις πρόωρες κάλπες η κυβέρνηση

[Έθνος]: Αποκλείει τις πρόωρες κάλπες η κυβέρνηση


Και την παραμικρή χαραμάδα για την προσφυγή της χώρας σε πρόωρες κάλπες έσπευσε να κλείσει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, χρεώνοντας μάλιστα το «επικίνδυνο σενάριο» για τη χώρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οπως υποστήριξε δε ο κ. Τζανακόπουλος, η θέση της ΝΔ για εκλογές εν μέσω διαπραγματεύσεων είναι επικίνδυνη για πολλαπλούς λόγους. «Διότι η επιβεβαίωση ενός τέτοιου σεναρίου αυτή τη στιγμή θα διέκοπτε τις διαδικασίες της 2ης αξιολόγησης, θα έστελνε τη ρύθμιση του χρέους για μετά το 2017, ίσως και για… ποτέ, και προφανώς θα εμπόδιζε την είσοδο της Ελλάδας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης», εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιμένοντας ότι το σενάριο περί εκλογών δεν πρόκειται γίνει αποδεκτό, όχι για λόγους που αφορούν την κυβέρνηση, αλλά για λόγους που αφορούν το ίδιο το μέλλον της χώρας και την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Επιχειρήματα
Να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, εστίασε στα επιχειρήματα υπέρ της αποτροπής των εκλογικών σεναρίων – κάτι που έκανε και ο αρμόδιος υπ. Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, με την ομιλία του στο Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο. Με κατηγορηματικό τέλος τρόπο διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χθες τη διαμόρφωση ενός plan B για την περίπτωση παράτασης της δεύτερης αξιολόγησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΕΘΝΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!